De PPJR Media SEO Guideline

Over de Guideline

Welkom bij de officiële PPJR Media SEO Guideline, geschreven door PPJR Media om professionals en webmasters die zich bezig houden met het dynamische werkveld van de zoekmachineoptimalisatie te voorzien van een diepgaande kennis database op het gebied van SEO.

In de loop der jaren is onze Guideline gebruikt als de kennisbasis van verschillende vooraanstaande online marketingbureaus in Europa. Daarnaast is hij gebruikt om academische programma’s, marketingcursussen, workshops, en meer op te zetten. De Guideline en diens principes liggen aan de basis van onze eigen Online Marketing Suite, ontworpen om online marketingbureaus te helpen bloeien binnen het competitieve veld van online marketing, en informeert onze Online Marketing Academy, welke regelmatig ingezet wordt om SEO-professionals in heel Europa op te leiden.

We zijn er trots op al meer dan 100 professionals uit de SEO branche te hebben mogen opleiden met de informatie uit onze Guideline; het is een bijzondere ervaring geweest om hen te zien groeien en hen senior posities in onze levendige branche te zien innemen.

De PPJR Media SEO Guideline bevat…

 • 290 pagina’s aan expertkennis over SEO
 • Een holistisch overzicht van elk aspect van organische vindbaarheid
 • Gedetailleerde secties over Technische SEO, Contentoptimalisatie en Linkbuilding
 • Nichesecties over Mobile SEO, Local SEO, International SEO, Emoji SEO en meer
 • Een full-service strategisch langetermijnplan voor SEO
 • Instructies voor het schrijven van SEO Content
 • Een handige index om meer te weten te komen over specifieke SEO-termen
 • …en nog veel, veel meer!

We streven ernaar jou dé ultieme Guideline binnen de branche van SEO aan te bieden. Van het uitleggen van de basisprincipes van SEO en de werking van zoekmachinealgoritmen tot factoren die de E-E-A-T-scores van sites beïnvloeden, diepgaande technische analyses, zoekwoordenonderzoek en nog veel, veel meer: elk facet van SEO wordt in detail besproken. Met de PPJR Media SEO Guideline beantwoorden we elke vraag die je maar hebt over SEO!

Inzichten uit de industrie

De PPJR Media SEO Richtlijn werd eind 2016 voor het eerst geschreven en is sindsdien meer dan 850 keer bijgewerkt. De gids vertegenwoordigt bijna een decennium aan kennis, onderzoek en inzichten uit de SEO industrie. We zijn er trots op hoe onze Guideline in al die jaren is uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide kennisbanken over SEO ter wereld. In 2023-2024 hebben we zes maanden besteed aan het herzien en herschrijven van de volledige Guideline, waarbij honderden nieuwe gegevens zijn opgenomen. Dit markeerde ook het moment waarop we onze SEO Guideline voor het eerst hebben vrijgegeven aan het publiek.

Best Practices

Zoals bij alle geheime recepten kan niemand precies claimen te weten wat de algoritmes van zoekmachines zoals Google drijft. Hoewel de meeste aspecten van SEO bijdragen aan het creëren van een bevredigende gebruikerservaring en in lijn liggen met de kwaliteitscriteria van Google, kunnen ze niet allemaal rechtstreeks worden geclassificeerd als ‘ranging signals’. Om de manipulatie van de organische zoekresultaten te voorkomen, zijn vertegenwoordigers van Google meestal terughoudend om daadwerkelijke kwaliteitscriteria volledig te bevestigen of te ontkennen – en dat is wellicht maar goed ook. Dat heeft ons als brancheprofessionals er natuurlijk niet van weerhouden om te proberen de basisprincipes te achterhalen van hoe zoekmachine algoritmes werken.

Hoewel er op elke regel wel een uitzondering is – zoals de beruchte uitspraak van Google Search Advocate John Mueller “it depends” stelt – zijn alle feiten en aanbevelingen in onze SEO Guideline veelvoudig getest door tal van brancheprofessionals binnen een klantenportfolio van meer dan 1.000 bedrijven, die gezamelijk duizenden websites vertegenwoordigen.

Uit de branche, voor de branche

Met gebruikmaking van de collectieve kennis van de SEO-sector, streven we ernaar om je een grondige verkenning van SEO te bieden, inclusief alle aspecten die het omvat. Van basisbegrippen zoals crawlen en indexeren, core updates, SEO-tools en het functioneren van algoritmen, tot de honderden aspecten van Technische SEO, SEO Content en Autoriteit, is onze Guideline geschreven om zowel beginners als ervaren professionals te accommoderen.

Of je nu je begrip van de fundamentele principes van de branche wilt verbeteren of op zoek bent naar innovatieve oplossingen voor complexe problemen, deze SEO Guideline is jouw go-to gids om de complexiteiten van de wereld van de zoekmachineoptimalisatie te doorgronden.

Pim Razenberg

Online Marketing Consultant

Vraag de SEO Guideline aan

  * Verplicht.

  Guideline Preview

  search engine optimization - seo