Data & Analytics

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing is web analytics tegenwoordig een essentieel instrument voor bedrijven die een voorsprong willen hebben in de online arena. Door nauwgezet websitegegevens te analyseren, kunnen bedrijven waardevolle inzichten ontdekken over hun doelgroep, daarmee de gebruikerservaring optimaliseren en data-driven beslissingen nemen om groei en succes te behalen.

Web analytics omvat de uitgebreide praktijk van het verzamelen, meten, analyseren en rapporteren van data met betrekking tot websites. Het biedt bijzondere inzichten betreffend de verschillende aspecten van websiteprestaties, zoals bezoekersgedrag, verkeersbronnen, conversieratio’s en meer. Door inzicht te krijgen in de interactie van gebruikers met jouw website, kan je jouw online aanwezigheid optimaliseren, de gebruikerservaring verbeteren, conversies verhogen en je organisatiedoelen bereiken.

software engineer

Google Analytics

Als het gaat om web analytics, is Google Analytics het go-to instrument voor ontelbare bedrijven. Met zijn indrukwekkende reeks functies en gebruiksvriendelijke interface stelt Google Analytics je in staat om diepgaand in te duiken in cruciale statistieken die er echt toe doen, zoals websiteverkeer, gebruikersbetrokkenheid en conversieratio’s. Het is alsof je een persoonlijke gids hebt die je laat zien hoe je website presteert en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Google Analytics is een echte gamechanger voor je SEO-strategie. Het biedt waardevolle inzichten in organisch zoekverkeer, verwijzingsbronnen en nog veel meer, waardoor je in staat bent om je website optimaal af te stemmen op het aantrekken van meer bezoekers van zoekmachines. En de kers op de taart? Google Analytics biedt functies zoals doeltracking en conversietracking. Met deze handige tools kun je de impact van je SEO-inspanningen op belangrijke prestatie-indicatoren meten, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe je website bijdraagt aan je bedrijfsdoelen.

Online Marketing SEO Data & Analytics

Google Search Console

Google Search Console is een krachtig hulpprogramma dat zich richt op de organische zoekprestaties van websites. Een van de belangrijkste functies van Google Search Console is het vermogen om gedetailleerde informatie te verstrekken over hoe een website wordt geïndexeerd door Google. Het stelt je in staat om de indexstatus van je pagina’s te controleren, crawl-fouten te identificeren en er zo voor te zorgen dat je website correct wordt gecrawld en geïndexeerd door zoekmachines.

Daarnaast biedt Google Search Console data over zoekopdrachten, vertoningen en klikfrequenties voor de organische zoekprestaties van een website. Deze informatie helpt je te begrijpen hoe je website verschijnt in zoekresultaten en hoe gebruikers omgaan met je SERP-vermeldingen.

attract users
bullseye / hit target

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een bijzonder behulpzame tool als het gaat om het beheren van website tags. In plaats van te worstelen met het handmatig toevoegen van trackingcodes en codefragmenten aan je website, vereenvoudigt Google Tag Manager dit proces met zijn gebruiksvriendelijke interface.

De tool geavanceerde functies zoals triggers en variabelen, waardoor je complexe tracking- en aanpassingsopties kunt implementeren zonder ingewikkelde codering. Je kunt moeiteloos elk type conversie of gebeurtenis bijhouden door de juiste triggers en variabelen te combineren.

Looker Studio

Looker Studio is een fantastisch platform dat data visualisatie en business intelligence naar een heel nieuw niveau tilt. Het stelt bedrijven zoals het jouwe in staat om data op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier te presenteren en te verkennen. Met Looker Studio kun je interactieve dashboards, rapporten en visualisaties creëren die real-time inzichten bieden in de prestaties van je website.

Met meer dan een decennium ervaring in het maken van dashboards voor honderden klanten in uiteenlopende branches, kunnen wij je helpen bij het opzetten van op maat gemaakte Looker Studio-dashboard om de resultaten van je SEO, SEA, CRO-campagnes en meer bij te houden en te volgen.

Online Marketing SEO Data & Analytics