Tekenen voor het goede doel: Draw for Wild Cats

Kunst voor het goede doel: om het bewustzijn te vergroten voor natuurbeschermingsorganisaties die zich in zetten voor het behoud van wilde katachtigen, zoals tijgers, leeuwen en luipaarden, startte reis- en lifestyleplatform The Bite-Sized Backpacker de actie ‘Draw for Wild Cats’.

Via de actie probeert het team achter de reisblog (digitale) kunstenaars te inspireren om hun tekenkunsten in te zetten voor een portret van de mascotte van de site, backpackerknuffel Fluffy, ook wel ‘The Bite-Sized Backpacker’. De campagne neemt daarmee de vorm van een ‘DTIYS’ aan. Binnen de artiestengemeenschap staat ‘DTIYS’ voor ‘draw this in your style’, oftewel ’teken dit in jouw stijl’. Zo nodigt de campagne de kunstenaarsgemeenschap uit hun eigen interpretatie van Fluffy the tekenen.

Draw for Wild Cats - Saeki Kensuke
Draw for Wild Cats Slider
Illustraties gecreëerd voor ‘Draw For Wild Cats’ (Credit: The Bite-Sized Backpacker)

Wie is ‘The Bite-Sized Backpacker’?

Centraal op het reisplatform staat mascotte ‘Fluffy’, een kleine luipaardknuffel die stap voor stap de wereld rondreist. De kleine nomadische knuffel, wie de bijnaam ‘The Bite-Sized Backpacker’ kreeg, heeft meer dan 400 bestemmingen in bijna 50 landen bezocht.

Fluffy’s avonturen begonnen in 2010, met een EuroTrip door 11 landen. Van bergbeklimmen in Noorwegen en draken temmen in Slovenië tot olifanten verzorgen in Thailand en het verkennen van de Australische Outback; de knuffel heeft meer van de wereld gezien dan de meeste mensen!

Hoe werkt het?

Mee doen aan de campagne is simpel: maak een tekening van Fluffy, ’the bite-sized backpacker’. Voor inspiratie kan je onder andere terecht op Fluffy’s IInstagram-profiel of op de Instagram van Draw for Wild Cats zelf. Stuur vervolgens je bijdrage naar info@thebitesizedbackpacker.com, met de minimale dimensies van 1500×1500 px zodat wij jouw werk met de wereld kunnen delen en deel je tekening via Instagram, Facebook en andere platforms!


Bekende kunstenaars

De campagne heeft de aandacht al getrokken van kunstenaars uit meer dan 20 landen. Zo deden er ook diverse bekende kunstenaars mee aan het project, waaronder Kippy Dage, Tauhid Bondia, Gabriela Hernandes en Saeki Kensuke.

Kippy Sage, Verenigde Staten

Illustrator Kippy Sage inspireerde Fluffy om vol goede moed weer te beginnen aan een nieuwe reis. Sage is een van de getalenteerde kunstenaars die studeerde aan het Ringling College of Art and Design (RCAD) in Sarasota, Florida.

Draw For Wild Cats - Kippy Sage
(Credit: Kippy Sage / The Bite-Sized Backpacker)

Gabriela Hernandes, Brazilië

Gabriela Hernandes is zowel een modeontwerper als een digitale illustrator. Haar portret van Fluffy deed ons dromen over nieuwe reizen in verre landen… Hernandes, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, woont nu zelf in Canada.

Draw For Wild Cats - Gabriela Hernandes
(Credit: Gabriela Hernandes / The Bite-Sized Backpacker)

Tauhid Bondia, Verenigde Staten

Webcartoonist en illustrator Tauhid Bondia werd wereldwijd bekend door zijn populaire webcomic Crabgrass, een stripverhaal over twee beste vrienden die hun kindertijd in de vroege jaren 80 beleven. Bondia tekende Fluffy met zijn mini-backpack in zijn eigen, authentieke stijl.

Draw for Wild Cats - Tauhid Bondia
(Credit: Tauhid Bondia / The Bite-Sized Backpacker)

Saeki Kensuke, Japan

Het Draw for Wild Cats-ontwerp van Saeki Kensuke verraad het vak van de Japanse artiest: Kensuke is een populaire manga tekenaar, en zette pen op papier om een bijzonder anime-portret van Fluffy te maken.

Draw for Wild Cats - Saeki Kensuke
(Credit: Saeki Kensuke / The Bite-Sized Backpacker)