SEO Content

Content is de tweede van de ‘drie pijlers van SEO’. SEO Content-optimalisatie is een fundamenteel aspect van SEO dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van de content op een website.

Zoekmachine-crawlers analyseren de volledige inhoud en lay-out van pagina’s en dankzij machine learning kunnen ze gemakkelijk de betekenis van teksten achterhalen en zo kwaliteitsbeoordelingen toekennen aan de content van een site.

blog writer

Content Analyse

Om ervoor te zorgen dat de inhoud van jouw website voldoet aan de normen van zoekmachines, kunnen onze specialisten een uitgebreide Content Analyse uitvoeren. Deze check omvat het analyseren van de bestaande content op je website, het beoordelen van diens relevantie, structuur, het gebruik van zoekwoorden en de leesbaarheid. We kijken naar alle inhoudelijke aspecten die van invloed zijn op de vindbaarheid van je website; denk daarbij aan paginatitels, metadata, alt-tags en visuele elementen zoals afbeeldingen en favicons. Daarnaast bekijken we nauwkeurig hoe er site-wide wordt omgegaan met de content.

Het uitvoeren van het advies uit de Content Analyse zorgt ervoor dat jouw site door zoekmachines als kwalitatief sterker wordt ervaren en hoger wordt gepositioneerd binnen de organische zoekresultaten op relevante zoektermen.

contact us


Waarom is SEO Content-optimalisatie belangrijk?

De content van een website speelt een cruciale rol in hoe zoekmachines zoals Google deze evalueren en positioneren. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom conten-toptimalisatie belangrijk is:

Voldoen aan de E.E.A.T.-principes

Google’s August 2018 Algorithm Update – ook wel bekend als de “Medic Update” – had als doel de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid (expertise, authority, and trustworthiness; E-A-T) van pagina’s in de zoekresultaten te benadrukken en te verbeteren. E.A.T. is een concept dat door Google wordt gebruikt om de kwaliteit en geloofwaardigheid van websites te evalueren. Een groot deel van E-E-A-T – tegenwoordig met een extra ‘E’ voor Experience – is gericht op goede kwaliteit en betrouwbare content.
Met goed geoptimaliseerde content kan je jouw expertise binnen jouw branche of niche laten zien. Door waardevolle inzichten te bieden, veelgestelde vragen te beantwoorden en een uniek perspectief te bieden, kan je van jouw website een betrouwbare bron van informatie maken en vertrouwen opbouwen onder jouw doelgroep. Dit kan leiden tot meer merkautoriteit en loyaliteit.

Task List
strategy marketeer small

Verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines

Door je content te optimaliseren voor relevante zoekwoorden en de juiste zoekintentie te gebruiken, vergroot je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten. Goed geoptimaliseerde content sluit aan bij de behoeften en vragen van je doelgroep, waardoor zoekmachines begrijpen dat jouw site voor hen relevant is en het hoger gepositioneerd wordt bij relevante zoekopdrachten.

Verbeterde gebruikerservaring

Content-optimalisatie richt zich op het creëren van unieke, hoogwaardige, boeiende en gebruiksvriendelijke content. Door in te spelen op de behoeften van gebruikers, waardevolle informatie te verstrekken en deze in een leesbaar formaat te presenteren, verbeter je de gebruikerservaring op je website. Dit zorgt op zijn beurt voor een langere bezoekduur, lager bounce-percentage en een verhoogde gebruikerstevredenheid, wat mogelijk kan leiden tot een groei in verkopen of conversies.

Toename in organisch verkeer

Wanneer je content overeenkomt met de zoekintentie van gebruikers en hoger scoort in de zoekresultaten, trekt dit meer organisch verkeer naar je website. Geoptimaliseerde content helpt gericht bezoekers aan te trekken die actief op zoek zijn naar de informatie of oplossingen die jij aanbiedt, waardoor de kans op conversies en bedrijfsgroei toeneemt.

Wat zijn belangrijke aspecten van SEO Content-optimalisatie?

  • Paginatitels: paginatitels definiëren de titels van webpagina’s en spelen zo een cruciale rol in SEO Content-optimalisatie; ze geven een beknopte en beschrijvende samenvatting van de inhoud van de pagina, waardoor zoekmachines het onderwerp en de relevantie hiervan makkelijk begrijpen.
  • Meta data: elke webpagina bevat verschillende metatags, waaronder meta descriptions en meta keywords. Samen geven ze aanvullende informatie over de pagina’s. Het optimaliseren van meta data omvat het opstellen van overtuigende en beknopte beschrijvingen die gebruikers verleiden om op een zoekresultaat aan te klikken en tegelijkertijd relevante zoekwoorden bevatten om de zichtbaarheid van de bijbehorende pagina in de resultaten van zoekmachines te verbeteren.
  • Kopteksten: om de structuur en hiërarchie van de content op een webpagina te organiseren worden kopteksten gebruikt. Het correct gebruiken van kopteksten verbetert de leesbaarheid van onpage content, het helpt zoekmachines de structuur van die content te begrijpen en legt de nadruk op waar teksten over gaan.
  • Pagina content: jet optimaliseren van de tekstuele informatie op een webpagina houdt in dat je hoogwaardige, relevante en pakkende teksten creëert die aansluiten bij de zoekintentie van de gebruiker. Het is belangrijk om op natuurlijke wijze zoekwoorden in de tekst te gebruiken en waardevolle informatie of oplossingen aan het publiek te bieden. Daarnaast is het noodzakelijk om kritisch te kijken naar zero-content pages, doorway pages en andere mogelijke ‘rommel’.
  • Visuele content: het optimaliseren van afbeeldingen, video’s, infographics, favicons en andere multimedia-elementen die op een webpagina worden gebruikt, zorgt ervoor dat visuele elementen de algehele gebruikerservaring verbeteren en de boodschap van de content ondersteunen. Dit omvat het optimaliseren van bestandsgroottes voor sneller laden, het gebruik van beschrijvende alt-tags voor afbeeldingen en meer.
  • Micro content: tekst schrijven voor sociale media betekent het maken van behapbare content die zijn ontworpen om de aandacht te trekken en gebruikers op sociale mediaplatforms te betrekken. Het bevat elementen zoals bijschriften, hashtags en handles die belangrijke boodschappen overbrengen, emoties oproepen en gebruikersinteractie op een beknopte en impactvolle manier aanmoedigen.
Online Marketing SEO