Technische SEO

Website Maintenance

Technologie is de eerste van de ‘drie pijlers van SEO’. Hoewel content en autoriteit eveneens cruciaal zijn voor SEO-succes, richt Technische SEO zich op de onderliggende infrastructuur en technische aspecten die van invloed zijn op de prestaties van een website.

Het bouwen van een website is vergelijkbaar met het bouwen van een huis: zonder een goede basis, kan je geen stevige constructie bouwen. Daarom is het belangrijk dat de technische basis van een website op orde is. Als deze basis niet goed is, zal de content van de site namelijk niet zo goed presteren als anders het geval zou zijn, en de voor het domein opgebouwde linkwaarde blijft dan deels ‘vastzitten’.

Technische Analyse

Om ervoor te zorgen dat jouw website voldoet aan de kwaliteitseisen van zoekmachines, kunnen onze specialisten een Technische Analyse uitvoeren waarbij ze de onderliggende infrastructuur van jouw website en de verschillende technische aspecten die van invloed zijn op diens online vindbaarheid analyseren. We kijken bijvoorbeeld naar de URL-structuur van de site, navigatie-elementen, laadsnelheid en HTML-elementen zoals de header-tags. Bovendien analyseren we hoe web crawlers jouw site crawlen en indexeren.

Het uitvoeren van het advies uit de Technische Analyse zorgt ervoor dat je site door zoekmachines als kwalitatief sterker wordt ervaren en hoger wordt gepositioneerd binnen de organische zoekresultaten op relevante zoektermen.

technical seo

Waarom is Technische SEO belangrijk?

Technische SEO speelt een cruciale rol in hoe zoekmachines zoals Google jouw website evalueren en positioneren. Zonder een sterke, gezonde technische basis heeft het vaak weinig zin om te proberen je website te verbeteren via content-optimalisatie of linkbuilding. Hier zijn een paar redenen waarom Technische SEO belangrijk is:

Beter crawlen en indexeren

Zoekmachine crawlers bladeren door websites om informatie te verzamelen en webpagina’s aan hun index toe te voegen. Technische SEO helpt onder andere bij het optimaliseren van de structuur van een website, diens metatags, interne links en XML-sitemap om efficiëntie in het crawlen en indexeren te garanderen. Door het voor zoekmachines gemakkelijker te maken om door jouw website te navigeren en deze te begrijpen, vergroot je de kans dat jouw pagina’s worden geïndexeerd en weergegeven bij relevante zoekopdrachten.

Business Success
processing

Verbeterde gebruikerservaring

Technische SEO richt zich onder andere op het optimaliseren van de snelheid van de website, mobielvriendelijkheid en het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke navigatie-middelen. Een website die snel laadt, geschikt is voor verschillende apparaten en een naadloze gebruikerservaring biedt, is niet alleen aantrekkelijk voor bezoekers, maar krijgt ook betere posities in de zoekmachineresultaten. Wanneer gebruikers een positieve ervaring op je website hebben, is de kans groter dat ze jouw content lezen, langer blijven en mogelijk klanten worden.

Betere zichtbaarheid in zoekresultaten

Zoekmachines geven prioriteit aan websites die veilig zijn en een solide technische basis hebben. Wanneer jouw website voldoet aan de kwaliteitscriteria voor Technische SEO, kan deze hoger scoren in de zoekresultaten en daardoor meer organisch verkeer genereren.

Problemen oplossen en penalty’s vermijden

De Technische Analyse helpt bij het identificeren en oplossen van problemen die de prestaties van jouw website kunnen belemmeren. Deze problemen kunnen gebroken links, duplicate content, onjuiste redirects en meer zijn. Door deze problemen aan te pakken en op te lossen, verbeter je niet alleen de gebruikerservaring, maar voorkomt je ook penalty’s vanuit zoekmachines die een negatieve invloed kunnen hebben op je site’s posities en zichtbaarheid.

Wat zijn belangrijke aspecten van Technische SEO?

  • Sitestructuur en navigatie: een goed georganiseerde sitestructuur en intuïtieve navigatie helpen zoekmachines de hiërarchie van je website te begrijpen en maken het gemakkelijker voor gebruikers om door jouw site te navigeren.
  • Crawl-budget en indexering: het crawl-budget van een site verwijst naar het aantal pagina’s dat zoekmachines op jouw site kan crawlen. Door het gebruik van jouw site’s crawl-budget te optimaliseren en te zorgen voor een goede indexering, kunnen zoekmachines jouw belangrijke pagina’s makkelijker ontdekken en indexeren.
  • Indexeringsstatus: het monitoren van de indexeringsstatus van de pagina’s van jouw website zorgt ervoor dat zoekmachines jouw content met succes wordt geïndexeerd en dat deze te vinden is via de organische zoekresultaten.
  • Header tags: het correct gebruiken van header tags (H1, H2, enz.) helpt zoekmachines de structuur en hiërarchie van jouw website’s content te begrijpen, wat zowel de leesbaarheid jouw SEO te goede komt.
  • Paginasnelheid: het optimaliseren van de paginasnelheid van jouw site verbetert de gebruikerservaring en helpt zoekmachines jouw pagina’s efficiënter te crawlen en te indexeren, wat leidt tot betere posities.
  • Meertalige en multiregionale instellingen: het implementeren van de juiste hreflang-tags en regionale instellingen signaleert aan zoekmachines de taal en doelregio’s voor jouw content, zodat deze correct wordt weergegeven aan de beoogde doelgroep.
  • Structured data: het toevoegen van structured data aan jouw website geeft zoekmachines extra context over jouw content, waardoor de zichtbaarheid van je site in zoekresultaten middels rich snippets mogelijk wordt verbeterd.
  • Sociale media: hoewel social media niet direct onder Technische SEO valt, kunnen sociale media-signalen indirect jouw site’s posities beïnvloeden door de zichtbaarheid van je merk te vergroten, verkeer te genereren en backlinks naar je website te genereren.
Online Marketing SEO